Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За вбивство семи цивільних у селі Правдине  на Херсонщині судитимуть командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту вмф зс рф

 

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту вмф зс рф за фактом державної зради та порушення законів і звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2  ст. 438 КК України).
Слідством встановлено, що у  2014 році після окупації російськими військами АР Крим громадянин України добровільно перейшов на бік ворога, отримав громадянство рф та вступив до лав збройних сил держави-агресора.
З березня 2022 року обвинувачений разом з підлеглими військовими рф забезпечував окупацію населених пунктів Херсонської області.
На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляння громадян України до співпраці, здійснення фільтраційних заходів та інше.
У квітні 2022 року, знаходячись у с. Правдине, разом із спільниками обвинувачений затримав працівників фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітню дівчину.
Шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де застосовуючи фізичне насилля їх вбили, після чого підірвали будинок із загиблими.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.
Нагадаємо, у листопаді 2022 року після звільнення населеного пункту ЗСУ прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами провели ексгумацію та огляд тіл загиблих.
При огляді було встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них – з ушкодженням черепів унаслідок кульових поранень. На зап’ястях ще у двох виявлено мотузки.
Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН