Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Туреччина надала прихисток дітям з Херсонщини

Діти з Херсонщини отримали прихисток в Туреччині, – повідомили в ОВА.

Щоб врятувати дітей і забезпечити їм безтурботне дитинство в безпеці подалі від російських ракет, Rush Foundation у рамках проєкту “Дитинство без війни” надав їм притулок в Анталії.

Загалом найближчим часом до Туреччини відправляться ще 250 дітей-сиріт та їх опікунів з Херсона, Кривого Рогу, Олешок та інших небезпечних регіонів України.

Сьогодні з Херсонщини їдуть 18 діток та 8 дорослих. Вони проведуть в Анталії два місяці, однак якщо виявлять бажання, можуть залишитися там до закінчення війни.

 

Ці діти позбавлені батьківського піклування. Є серед них ті, чиї домівки затопили через підрив російськими терористами дамби Каховської ГЕС.

Дітки проживатимуть у комфортних готелях на березі Середземного моря. Вони отримують медичне страхування, навчатимуться онлайн в українських школах. Також для малечі організовано різноманітні творчі гуртки та секції, які допоможуть їм розкрити творчий потенціал.

Трансфер для дітей організувала компанія Onur Group та Український Червоний Хрест. Також кожна дитина отримала в дорогу продуктовий набір.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН