Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На честь братів-військових з Бердянська хочуть назвати вулицю в столиці

У застосунку «Київ цифровий» триває опитування щодо перейменування вулиці Чернігівської (яких у столиці дві) у вулицю Братів Чибінєєвих.

Валерій та Роман Чибінєєви ― рідні брати-воїни з Бердянська, які обоє загинули в боях із російськими загарбниками, – розповіли в ГУР МО.
Валерій ― Герой України з врученням ордену «Золота Зірка», офіцер Головного управління розвідки України, командир роти снайперів. Воював у найважчих місцях фронту від початку війни з росією у 2014 році. Загинув під час битви за Київ 3 березня 2022 року, у день свого народження.
Роман ― десантник, командував відділенням у легендарній 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді. У лавах української армії з 2016 року. Під час спроби противника провести розвідку боєм помітив російську ДРГ, відкрив вогонь. Ворог зазнав втрат і відійшов, але у тому бою на Приазов’ї у 2019-му Роман загинув.
Імена Валерія та Романа більш ніж гідні бути увіковічені у назві однієї з вулиць столиці України, за волю якої обидва брати віддали найцінніше.
Просимо проявити громадянську активність та проголосувати за вулицю Братів Чибінєєвих у Києві.

Взяти участь у голосуванні можна через застосунок «Київ Цифровий» у сервісному розділі «Електронна демократія»/ «Опитування», попередньо встановивши додаток на свій смартфон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН