Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше 100 херсонців знайшли прихисток у лікарні Херсона

6 червня внесло суттєві корективи у «звичний ритм» життя херсонців під обстрілами.

 Велика вода змусила багатьох покинути свої домівки. Тих, хто вцілів. Хтось мав можливість переїхати до близьких чи рідних,  а більшість знайшли прихисток у місцевих лікарнях.

Зокрема, у  лікарні ім.Є.Карабелеша на сьогоднішній день проживає понад 100 потерпілих, серед яких є і діти, – повідомили на сайті  лікарні.

“Відразу на допомогу прийшли і волонтери, які привозять продукти, одяг, медикаменти,- розповіла генеральний директор КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша” Алла Малицька. – «Лікарі без кордонів» на чолі з головою місії Сіріл Каппаї  також долучилися до адаптації людей. Адже у перший день порятунку херсонці раділи, що опинилися у сухому місці, де можна відпочити, поїсти, привести себе у порядок. А потім починалася наступна фаза, коли кожна людина замислюється над тим, що втратила і як жити далі. Отоді наразі важлива психологічна медична допомога”.

Колектив медичного закладу тепло зустрічає врятованих людей і намагається своєю турботою і простим теплим словом створити родинну обстановку і відігріти обвітрені горем серця.

Допомагають питною водою і продуктами і жителі з інших регіонів України – з м.Києва, Чорноморська, Жмеринки.

До речі, місцеві органи влади подбали про направлення спеціалістів, які розбираються з документами людей, оскільки не всі про них подумали в момент порятунку свого життя.

Крім того, з перевіркою щодо створених умов проживання для людей в лікарні, приїжджали представники Міністерства соціальної політики, і залишилися задоволеними результатом.

А інакше і бути не могло. Бо все, що відбувається в державі – це наша спільна біда.

Джерело 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН