Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Люди вбили сома під час нересту у Херсоні, який потерпав від пониження рівня води у річці

Терористичний акт країни-агресора на Каховській гідроелектростанції призводить й до колосальної екологічної катастрофи.

В наслідок підриву Каховської ГЕС страждають не лише люди, а й водні біоресурси пониззя Дніпра, які потребують нашого захисту й допомоги.

Стрімкими й руйнівними потоками дніпровської води зруйновані традиційні місця нересту цінних промислових видів риб. На даний час ще триває нерест сома в акваторії річки Дніпро.

В інтернет-мережі поширюється відео, на якому видно, як плідник сома вочевидь шукаючи місце для нересту зайшов на мілководну частину річки, яка добре прогрівається сонцем й потрапив у пастку до жорстоких людей, які його вбили. Відомо, що цей жахливий вчинок було скоєно на березі р. Дніпро в районі вул. Ладичука Дніпровського району м. Херсон.

Збитки для рибної галузі від загибелі лише дорослих особин може сягнути близько 4 млрд грн, а від загибелі усіх біоресурсів складуть до 10,5 млрд грн. Для повного відновлення екологічної системи пониззя Дніпра пройде не одне людське покоління.

Херсонський рибоохоронний патруль звертається до небайдужих громадян ідентифікувати нелюдів, які повинні понести покарання згідно діючого законодавства України, звернувшись за номером телефонної «гарячої лінії»: (050) 012-35-73.

Херсонський рибоохоронний патруль

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН