Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині незаконно продавали рибу

Протягом другого грудня 2020 року виявлено 4 факти порушення продажу водних біоресурсів, – повідомляє Херсонський рибоохоронний патруль.

Херсонськими рибоохоронними патрульними проведено перевірку законності продажу риби на території Херсонської області. У результаті проведення рибоохоронних заходів на ринках викрито 4 порушення продажу водних біоресурсів. 

Для прикладу, на стихійному ринку в Корабельному районі м. Херсон виявлено громадянина, що здійснював незаконний продаж риби карася сріблястого, ляща (молодь) та краснопірки, загальною вагою 27 кг. 

Того самого дня державними інспекторами затримано порушника, який намагався реалізувати рибу, загальною вагою 60 кг. Інцидент стався у смт Велика Олександрівка Херсонської області.

Усі вищезгадані громадяни продавали водні біоресурси без документів, що підтверджують законність їх придбання та сертифікату якості. Реалізація водних біоресурсів здійснювалась без належних санітарних норм. На осіб, які вчинили правопорушення оформлено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Справи готуються для передачі до суду за місцем скоєння правопорушення. Максимальна санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі до 1 700 грн з конфіскацією водних біоресурсів або без такої. 

Херсонський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (050) 012-35-73

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН