Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор хмельницького вишу, який прихистив ХНТУ, відвідав Херсон

Про це розповіла в.о. ректора ХНТУ Олена Чепелюк:

До Херсону я приїхала разом з ректором Хмельницького національного університету ХНУ Сергій Матюх . Саме Хмельницький національний університет прийняв нас у травні 2022 року, надав не тільки приміщення для організації освітнього процесу та гуртожитки для студентів та співробітників ХНТУ, а всіляко підтримує і надає допомогу по всіх питаннях життєзабезпечення університету дистанційно в умовах воєнного стану.

Сьогодні разом з паном МАТЮХОМ ми зустрілись з головою Херсонської обласної військової адміністраці ПРОКУДІНИМ Олександром Сергійовичем.
Під час цієї зустрічі піднімались питання допомоги ХНТУ в розмінуванні, в облаштуванні укриттів та сховищ, в ремонті пошкоджених після вибухів вікон корпусів та гуртожитків нашого університету.
Олександр Сергійович є сучасним лідером, який швидко реагує на ситуацію, розуміє сьогоднішні проблеми освітян Херсонщини та їх значення для повернення молоді в післявоєнний час.
Також я запросила пана Олександра взяти участь 26-28 квітня 2023 року у Міжнародній науково-практичній конференції «СИНЕРГІЯ НАУКИ І БІЗНЕСУ У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ ХЕРСОНЩИНИ», адже конференція охоплює всі пріоритетні напрямки економічного розвитку Херсонського регіону у повоєнний період, його реконструкції та модернізації.
Я вірю, що це була не остання зустріч, адже ми тільки на початку шляху повоєнного відродження регіону, і саме швидка взаємодія науково-освітніх, підприємницьких та суспільних кіл забезпечить це відновлення.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН