Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру у державній зраді отримали троє колишніх працівників виправної колонії на Херсонщині

Встановлено, що підозрювані після захоплення Херсона військовими рф перейшли на бік ворога. Вони добровільно погодились обійняти посади у підпорядкованому окупаційній адміністрації рф незаконно створеному органі – «Управление служби исполнения наказаний по Херсонской области».
​Вони зайняли посади інспекторів у так званому відділі охорони «правоохоронної установи» і виконували вказівки окупантів. Несли чергування та забезпечували охорону режимного об’єкту на умовах окупанта.
У ході санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили посвідчення, які вказують на приналежність підозрюваних до окупаційного правоохоронного органу. Присягу громадянина рф та символіку держави-агресора. Перепустку на безперешкодний проїзд через блокпости окупантів та на право носіння зброї.
Зрадників було викрито за місцем їх проживання.
Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.
​Заходи з викриття злочинів здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області, спільно з працівниками ДБР, розташованого у місті Мелітополі, та ДВБ Нацполіції за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН