Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарі-волонтери місії “Frida” під час прийому в Херсоні надали 1400 консультацій за два дні

У Херсоні за два дні лікарі-волонтери українсько-ізраїльської місії “Frida” під час чергового прийому надали 1400 консультацій. Окрім херсонців також проконсультували та оглянули пацієнтів з Чорнобаївки та Білозерки.

Херсонка Ірина Томіліна на прийом до лікаря привела маму. Каже, під час окупації до лікарів не звертались, та й з дому намагались виходити якомога рідше. Тому, як тільки дізнались про виїзні прийоми лікарів-волонтерів, прийшли одразу. Тут вони вже втретє.

“З січня лікуємось, і дуже добре лікар все призначила, все пішло на лад, ми вже практично одужуємо”, — каже Ірина Томіліна.

Зв’язок з лікарем підтримували весь час, говорить пані Ірина.

“Лікар дала свій номер телефона, я фото висилала, вона ж не кожен тиждень тут, я фото висилала, як протікає хвороба, чи є які зміни, дякуємо дуже лікарю”, — каже Ірина Томіліна.

У Херсоні лікарі-волонтери провели вісімсот консультацій за два дні

Вперше на прийом прийшла херсонка Антоніна. Про лікарів-волонтерів дізналась, розповідає, з Telegram-каналу. Говорить, були у лора, зараз треба до кардіолога перевірить, тому що серце дає про себе знати.

Це вже п’ятий візит україно-ізраїльської організації лікарів-волонтерів “Frida” до Херсона. Учасниця місії та лікарка Оксана Виговська говорить – цей приїзд наймасштабніший за кількістю фахівців.

“На сьогодні до Херсона та області приїхало 40 вузьких спеціалістів різних спеціальностей. Я, наприклад, дитячий, дорослий інфекціоніст і педіатр, мої колеги кардіологи, хірурги, акушер-гінекологи, дерматологи, офтальмологи, отоларингологи, психотерапевти, психологи. Тобто багато різноманітних фахівців, які будуть консультувати пацієнтів”, — лікарка-інфекціоністка, волонтерка українсько-ізраїльської місії “Frida” Оксана Виговська.

У Херсоні лікарі-волонтери провели вісімсот консультацій за два дні

Від початку з командою лікарів-волонтерів приїздить до Херсона хірург-онколог з Києва Олег Кірсенко. Перший ознайомчий візит зробили за тиждень після звільнення міста. Пацієнти у нього, говорить, є завжди.

“Після деокупації Херсона і розбомбили ваш онкодиспансер, то дуже багато людей які звертаються з онкопроблемами, а це все легені, органи кишкового тракту, молочної залози, гінекологія. З гінекологами розв’язуємо ці питання”, — каже хірург-онколог, волонтер українсько-ізраїльської місії “Frida” Олег Кірсенко.

До команди лікарів-волонтерів приєднався і лікар акушер-гінеколог Олександр Забудський. В Херсоні він вчетверте.

“В мене з’явився вільний час, я дізнався про таку волонтерську організацію, вона тоді була на початку створення, в нас дуже мало лікарів, я долучився, бо я не можу сидіти на місці, треба кудись дівати енергію, я до них долучився і ми почали їздити й зрозумів, що ми потрібні”, — каже Олександр Забудський.

Огляд та контроль процесу лікування пацієнтів, не єдине, чим займаються лікарі медичної місії під час роботи у Херсоні.

“За потреби, за необхідності, а це частіше є потреба видавати ліки на час прийому або якщо хронічна патологія на місяць, у нас є хірурги і не один. Там де потрібно, вони будуть проводити оперативне втручання, так само будуть допомагати лори, — говорить лікарка-інфекціоністка, волонтерка українсько-ізраїльської місії “Frida” Оксана Виговська.

За два дні лікарі оглянули понад чотири сотні пацієнтів. Цей візит не останній, у Херсоні та області україно-ізраїльська місія працюватиме і надалі.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН