Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що буде з цінами на паливо в Україні: прогноз від одеського економіста

Ціни на паливо в Україні почнуть знижуватися через падіння ціни на нафту у світі та спроби Росії продати її іншим країнам зі знижками. Про це Суспільному повідомив економіст Едуард Каражия.

За словами експерта, у грудні 2022 року розпочалося різке падіння ціни на нафту в тому числі через те, що Росія вимушена продавати її по 37 доларів за барель “в сіру” і це впливає на загальну тенденцію цін:

“Рашисти сьогодні змушені продавати нафту по 37 доларів, пускаючи манівцями, пускаючи десь у країни Азії. Обходять різні обмеження, але з іншого боку, я так пошепки скажу – це плюс для нас. Коли така дешева російська нафта виходить ринку, навіть нехай нелегально, вона впливає на ціноутворення в усьому світі. Природно, що чим ціна буде на світовому ринку нижчою, тим паливо на автомобілі буде дешевшим”.

Наразі, за словами економіста, ціни на автомобільне паливо в Україні нижчі, ніж у країнах Європейського союзу. Це пов’язано із розміром податків:

“Навіть сьогодні треба віддати честь і належне Україні, яка практично на 100% завозить автомобільне паливо, сьогодні ціни дешевші, ніж у країнах Європейського союзу. Дешевше, ніж у тих країнах, звідки ми привозимо та купуємо. Тому, що крім витрат є таке поняття як “акциз”. Він існує у всіх країнах, не лише в Україні. Це той розмір податку, який формує держава та визначає й гроші, які надходять до бюджету”.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН