Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спротив окупації. У Херсоні росіяни намагаються дискредитувати Рух опору

Вчора російські медіа розповсюдили кадри вибуху в кафе поблизу адміністрації окупантів у Херсоні. Перші кадри вибуху оприлюднили російські пропагандисти  «РИА-Новости». Росіяни одразу наголосили, що кафе дуже популярне й там постраждало четверо постраждалих, одного з яких забрала швидка. Після цього колаборанти звинуватили в вибуху українських партизанів, які мали на меті «дестабілізувати» ситуацію в регіоні.

Водночас кримські ЗМІ розповіли, що на місці теракту виявили український ящик з написом «бойовий резерв», який видали за доказ причетності партизан. Проте такі ящики є подарунковим набором алкоголю й навряд чи хтось буде гуляти по окупованому Херсону з такою річчю.

Попри те, що кожен такий заклад має камеру спостереження – момент вибуху не показали. Якщо в Енергодарі, коли був підірваний колаборант Андрій Шевчик, окупанти замовчали факт, то тут навпаки розкручували по всіх своїх пропагандистських ресурсах.

Мета зрозуміла – дискредитація українського підпілля. Зауважимо, Рух Опору не влаштовує вибухи для «дестабілізації ситуації в регіоні», адже в окупованому регіоні дестабілізатором є сам факт окупації. Наші партизани не проводять диверсії, які можуть загрожувати безпеці цивільного населення. 

Місцеві мешканці тим часом далі продовжують «бомбити» Херсон листівками. Одного з головних колаборантів регіону Кирила Стремоусова попередили, що за його голову вже внесли передоплату, а тому полювання почалось. Крім того, в місті попередили й інших, хто співпрацює з окупантами, а також нагадали, що Херсон – це Україна.

Також стало відомо, що окупанти вимагають від директорів шкіл ставати колаборантами та почати новий навчальний рік за російською програмою. Однак лише двоє з майже 60 директорів шкіл міста погодилися на вимоги ворога.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН