Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

27 нардепів стали фігурантами Реєстру держзрадників

За рік функціонування Реєстру держZрадників до нього потрапило 27 нардепів поточного скликання. Семеро з них мають офіційні підозри від правоохоронних органів за статтею “Державна зрада”.

Більшість нардепів-зрадників балотувались від забороненої партії ОПЗЖ, троє — від провладної партії “Слуга народу”, один — від “Опозиційного блоку”, ще один — від партії “Порядок”.

Ці народні обранці були постійними гостями проросійських телеканалів, транслювали наративи ворожої пропаганди, відкрито підтримували російську агресію або обіймали посади в окупаційних органах влади.

Загалом за рік роботи парламенту половина із цих нардепів достроково втратили мандати. Семеро написали заяви на складання депутатського мандата, ще п’ятеро були позбавлені українського громадянства. До переліку державних зрадників потрапив і нардеп Олексій Ковальов, який був ліквідований влітку 2022 року на окупованій Херсонщині.

Водночас лише сім нардепів отримали офіційні підозри від правоохоронних органів. Більша частина потенційних державних зрадників продовжує працювати в парламенті. Колишній співголова забороненої партії ОПЗЖ, а наразі керівник новоствореної на її залишках депутатської групи ПЗЖМ Юрій Бойко досі має звання Героя України. Інший фігурант реєстру Нестор Шуфрич продовжує бути головою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН