Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всі обвинувачення зняли з підозрюваного у держзраді херсонського посадовця Павла Ткаченка

Херсонця Павла Ткаченка затримали у травні 2022 року за підозрою у вчиненні державної зради. Однак, у листопаді 2022 року з нього зняли всі обвинувачення.

Ткаченка звинуватили в тому, що він повідомляв загарбникам про особливості функціонування військових та правоохоронних органів регіону. Також підозрюваний здійснював спроби взяти під свій контроль місцеві підприємства, залякував представників бізнесу та змушував їх платити “данину” окупантам.
З травня до листопада Павло Ткаченко перебував у слідчому ізоляторі. Втім, 4 листопада суд закрив провадження. З наших джерел ми дізнались, що за клопотанням прокурора його звільнили від кримінальної відповідальності на підставі ч.3 ст. 111 Кримінального кодексу України.
Тобто в суді вдалось довести, що Павло Ткаченко не виконав завдання росіян чи колаборантів і добровільно заявив про свій зв’язок з ними та про отримане завдання. Цікаво, що це було клопотання не адвоката, а прокурора у справі.
Павло Ткаченко – колишній співробітник СБУ. До того працював у ДСНС. Також балотувався у народні депутати у 2019 році як самовисуванець.

Чому саме прокурор клопотав про звільнення Ткаченка від відповідальності і яку ще інформацію ми можемо дізнатись пізніше, залишається лише здогадуватись. А подібний випадок із тим, що “раптово” виявилось, що Павло Ткаченко попередив про примус, може стати небезпечним рятівним кейсом для колаборантів у судах.

Джерело: Антикорупційний штаб

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН