Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Російська армія намагається залякати людей на лівому березі Херсонщини” — Гуменюк

На тимчасово окупованій частині Херсонщини російські військові намагаються залякати місцеве населення та виявити проукраїнські налаштованих людей. Про це в етері загальнонаціонального марафону заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

“Армія РФ продовжує мінометні обстріли населених пунктів лівобережжя для того, щоб залякати людей, виявляти лояльне до України населення і тих, хто підтримує рух спротиву. Вони чітко усвідомлюють, що наша результативна робота — це відгук такої співпраці з цим самим рухом спротиву, тому намагаються тиснути на місцевих, блокувати їх переміщення протягом дня, вводять подовжені комендантські години, щоб тримати над ними контроль”, — говорить Наталія Гуменюк.

За словами керівниці об’єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня, на лівобережжі окупанти також намагаються тероризувати людей, відбираючи у них наземні транспортні засоби та надводні засоби.

“Знову Сили оборони знищили два човни, які вони облаштували під ДРГ і намагались просунутись вздовж островів в дельті Дніпра. Ми відстежуємо їх активність в напрямку островів і вона досить ситуативна, коли вони тільки відчувають, що можуть собі дозволити рух, намагаються просуватися, але ми відпрацьовуємо по них досить вдало. Також наші військові знищили склад з боєкомплектом в районі Олешок”, — каже Наталія Гуменюк.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН