Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спецодяг для правоохоронців виготовляє підприємство з Херсона, що переїхало на Черкащину

На Черкащині, спецодяг для правоохоронців виготовляє швейне підприємство з Херсона. Релокуватися вдалося два місяці тому. Розповів його власник Ярослав Скрипник. Жодного обладнання та матеріалів вивезти не вдалося, тому на Черкащині починали з нуля. Які замовлення виконують нині та чи вистачає людей, з’ясовувало Суспільне.

За словами власника підприємства, Ярослава Скрипника, Черкащину обрали свідомо.

“В Черкасах дуже багато підприємств легкої промисловості, старовинних підприємств, тут багато людей з досвідом. Коли ми працювали на Херсонщині ми певний період давали роботу в Черкаси, коли був дуже високий сезон завантаження, ми давали роботу іншим підприємствам і на Черкащині в тому числі. Тому це підприємство, ці площі для нас були відомі”, – говорить чоловік.

Жодного обладнання вивезти не вдалося, тому тут закуповували та оновлювали вже наявне. Роботу запустили за декілька тижнів.

“На Херсонщині ми працювали 10 років, тут лише два місяці. На сьогодні, від тих потужностей це 15 %. Але я впевнений, що ми надолужимо там найближчим часом”, – каже підприємець.

Нині на підприємстві виготовляють спецодяг. Звук машинок не затихає ні на хвилину, бо кожна швачка знає свої обов’язки, розповідає майстер швейного цеху Оксана.

“Починаємо ми з намітки, потім йде нашивка світловідбивної стрічки, потім зшиваються плечові, окантовуємо, заготовлюємо липучки, пришивають липучки, віддається на готове прасування, пакування”, – каже жінка.

Із шістнадцятирічним стажем швачки працює на підприємстві черкащанка Тетяна. Вона шиє кишені. Для цього потрібно точно вирізати всі куточки.

Тетяна з Донеччини пришиває погони. Головне у цій справі, каже, – швидкість та уважність. Працює на виробництві три тижні. За її словами досвіду роботи вона не мала.

У вишивальному цеху виготовляють шеврони, погони та кокарди. Аби опанувати цю роботу, знадобилося декілька днів. Процес складний і одночасно цікавий, говорить операторка вишивальної машини Юлія. Вона приїхала до Черкас із Харківщини.

“Дуже уважно потрібно дивитися за процесом виробництва, щоб не було пропусків, щоб машина була налагоджена, уважно дивитися протягом всього робочого дня”, – розказує Юлія.

Власник підприємства, Ярослав Скрипник розказує, що на підприємстві працює більше сотні осіб, 20 % з них – переселенці. Та для повноцінного відновлення необхідно більше людей.

“Задача №1 – добрати працівників сюди, щоб працювали, десь чоловік 250-300. І відкрити три філії по Черкаській області. Вирішили це значить міста Золотоноша, Сміла, Корсунь-Шевченківський. Основні працівники – це швачка, але також ми потребуємо і технологів, майстрів, заввиробництва і конструктора – тобто увесь спектр виробничих спеціальностей в легкій промисловості ми зараз набираємо”, – каже власник підприємства.

Зупинятися на досягнутому не планують, додає Ярослав. Також немає в планах, коли вивільнять Херсон переїхати та закрити підприємство на Черкащині. Підприємці планують відновити роботу тих підприємств, а також будуть працювати всі ті підприємства, які відкриються за цей період.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН