Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітяни з Херсонщини взяли участь у підписанні спільної декларації вищих навчальних закладів України

Херсонський державний аграрно-економічний університет взяв участь в підписані спільної декларації між 16 університетами України про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті.

Представниками від ХДАЕУ стали директор ННЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» ХДАЕУ та гарант ОП «Геодезія та землеустрій» Юрій ЯРЕМКО і в.о. декана факультету архітектури та будівництва Наталія ДУДЯК.

У документі йдеться про намір освітніх закладів об’єднати та активізувати зусилля для прискорення розвитку навчальних програм, що включають просторове планування територій. Опорою у цьому стануть методичні матеріали та набори геоданих, розроблені «Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО» які стануть фундаментом:

  • покращення освітніх програм;
  • якості освіти (практичний досвід в провідних громадах);
  • розвиток галузі;
  • інноваційні технології;
  • підвищення кваліфікації викладачів.

На сьогодення фундаментальне значення  має реалізації комплексних планів просторового розвитку як інструменту відбудови деокупованих територій.

Спільна декларація університетів передбачає обмін досвідом, знаннями, напрацьованими практиками та донесення цієї інформації як до здобувачів так і до фахівців територіальних громад, адже розвиток просторового планування має вкрай важливе значення для майбутнього України!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН