Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ювеліри створили каблучку у формі будівлі херсонського музею

Ювелірний дім Орінго створив каблучку, на якій у найдрібніших подробицях зображена велична музейна будівля як символ стійкості та перемоги краси над варварством. Стіни срібного музею обіймає Дніпро, у хвилях якого відбивається сонце. Немов річкова вода змиває зі стін казкової споруди, трохи схожої на замок, усе погане, обіцяючи відновлення та відродження, а під променями теплого сонця народжуються радісні картини. Дуже символічно й оптимістично!

Олена Маслова, ідеолог срібної мапи України, про нову каблучку розповідає так:
«Присвята Херсону та його художньому музею вийшла наймасштабнішою з усіх каблучок-міст. Висока башта і широкий фасад деталізовані максимально, тому в маленьких розмірах каблучка може бути некомфортною… Проте я все одно мусила її зробити!
Моє особисте поле битви не дуже значуще зараз, та іншого в мене немає. Поєднуючи спогади та плани срібними тенетами, додаючи дрібку магії в нашу складну повсякденність, мрію зв’язати країну особливими будівлями, які відгукуються на мої пошуки порталів.

Будівля музею не вписувалася в рамки моєї теорії про кільцегенічність, але її голос я чула гучніше за інші голоси. Можливо тому, що мої глибокі корені — з Херсону, я щиро захоплююся його мешканцями та історією міста. І не маю сумнівів, що після перемоги Художній музей знову наповниться українськими скарбами, а команда Орінго завітає туди на екскурсію!»

Херсонський Художній Музей

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН