Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Дніпропетровщині продовжують розслідувати ймовірні зловживання з гуманітарною допомогою

Про результати роботи комісії повідомив народний депутат Сергій Козир:

-Тимчасова слідча комісія повернулась на Дніпропетровщину, щоб зробити остаточні висновки та дати оцінку роботи посадовців та правоохоронних органів після нашого останнього візиту.

Робота НЕЗАДОВІЛЬНА і викликає багато нових запитань.
Отже, за 4 місяці, результат не змінний.
Станом на сьогодні:

Заступник голови Дніпропетровської ОВА продовжує стверджувати, що ОВА не є отримувачем гуманітарної допомоги, а виконує тільки координаційні та консультативні послуги, а вся допомога йшла на громади. Тоді виникає логічне питання: навіщо військовій адміністрації був потрібен склад для зберіганні допомоги, оренда якого обійшлась бюджету 42 млн грн? Крім того, за інформацією АТ «Укрзалізниця», на ОВА все ж таки заходило більше 1000 вагонів гуманітарних вантажів.

Не зрозумілим залишилось й рішення керівництва області, які своїм наказом вилучили більше 200 вагонів зерна у підприємств та передали його на користь «Дніпромлина». Тим більше – ми маємо офіційну відповідь від Генштабу, в який говориться, що ніяких доручень щодо вилучення майна Дніпропетровській ОВА не надходило.

Також ми бачимо халатність в діях представників «Укрзалізниці», які не тільки знали, що керівник адміністрації не може вилучати майно, а й по добрій волі, без підписання актів прийому-передачі, здійснили перевезення вантажу.

В результаті ми маємо низку підприємств, у яких незаконно вилучили зерно, і до сьогодні вони не можуть його повернути.

Крім того, ми побачили злочинні дії під час надання дозволів для виїзду за кордон через систему «Шлях». Особливу увагу звернули на 2 призвіща – юриста «Дніпромлина» та наближеної особи до Дніпропетровської ОВА, які не тільки виїзжали за кордон, а й повернулись без ЖОДНОГО задекларованого гуманітарного варнтажу. Взагалі система «Шлях» має на меті саме роботу для забезпечення допомоги нашій країні в гуманітарному напрямку!!!

Окремо хочеться звернути увагу на роботу правоохоронних органів, яких не дуже цікавить діяльність військової адміністрації, та які приховали від Комісії провадження проти «Дніпромлина» під час першого виїздного засідання.

Тож, за результатами повторного засідання, ми звернулись до поліції, прокуратури та СБУ Дніпропетровської області щодо проведення необхідних слідчих дій та надання всій запитуванної інформації членам ТСК до березня. А вже в березні ми розглянемо результати їх роботи разом з їх безпосередніми керівниками!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН