Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі розслідують справи зникнення гуманітарної допомоги

Понад місяць тому у Запоріжжі відбувся скандал зі зникненням гуманітарної допомоги. Про неї розповів депутат Сергій Козир:

-Попередньо слідство встановило, що з балансу військової адміністрації невідомо куди ділися 22 морські контейнери, 389 залізничних вагонів, 220 вантажних автомобілів. Ведеться досудове розслідування, у зв’язку з чим Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги працювала у місті Запоріжжі.

Під час засідання ми заслухали керівника Запоріжської ОВА Олександра Старуха, в.о. міського голови Анатолія Куртєва, представників правоохоронних органів та силових структур, Фонду держмайна, громадських організацій та благодійних фондів. Але, на жаль, ми так і не почули доповіді керівниці Гуманітарного штабу – заступниці голови ЗОВА Злати Некрасової, яка у день засідання мала підозру на коронавірус, і до якої у Комісії було найбільше питань.

Після того, як пані Злата вийде з лікарняного, її обов‘язково буде запрошено на чергове засідання ТСК, адже наша ціль – не тільки допомогти правоохоронним органам у розслідуванні справ, а й напрацювати законодавчі ініціативи, яки унеможливлять факти розкрадання та неналежного використання гуманітарної допомого у майбутньому.

Крім того, під час зустрічами з ВПО, які живуть у гуртожитках міста Запоріжжя, було вилучене дитяче харчування з простроченим терміном реалізації на 2 місяці. Це – так звана «гуманітарна допомога», яку пропонували батькам зовсім маленьких діточок. За цим фактом члени ТСК звернулись до правоохоронних органів, які повинні встановити причини цього грубого порушення та знайти винних.

Від себе наголошую, що Комісія буде працювати на 101% своїх сил, адже справа торкається в першу чергу внутрішньо переміщених осіб, які разом з армією потребують найбільшої допомоги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН