Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Символ ХДУ вчений кіт Василь дочекався звільнення Херсона

Університетський пухнастий улюбленець – кіт Василь – витримав окупацію, проявив справжню відданість і не покинув Херсонський державний університет. 

Увесь цей час він «тримав оборону» університету. І разом з колективом зустрічав керівництво закладу під час першого візиту до ХДУ після деокупації міста. Сьогодні наш талісман продовжує проживати на території університету. Уваги пухнастику вистачає, адже він – загальноуніверситетський улюбленець. Його всі знають, люблять і завжди пригощають смачненьким.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський розповів, що під час свого чергового візиту до Херсона передав для Василя смачний та корисний корм. «Запевняю, для Василя, який дочекався звільнення та особисто всіх нас зустрів, створені гарні умови. У нього є свій спостережний пост та увага. До речі, кіт Василь став офіційним символом Херсонського державного університету. Відповідне рішення ухвалили на засіданні вченої ради у вересні цього року. Тоді ж було презентовано цифрове зображення нашого маскоту», – зазначив ректор.

Тож для усіх, хто протягом усього періоду окупації міста хвилювався за Василя, неодноразово цікавився «як там наш Василь у Херсоні?», відповідаємо: у нього все чудово, почуває себе добре. Погляд – все такий же проникливий і, водночас, мудрий.

На фото бачимо, що у нього, навіть, є власний котячий куточок у Науковій бібліотеці.

На наступному засіданні вченої ради планують затвердити Положення про символ (маскот) Херсонського державного університету. Він використовуватиметься як медійний символ ХДУ з метою збільшення впізнаваності й популяризації закладу на всіх рівнях: презентаціях, рекламних буклетах, сувенірній продукції тощо.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН