Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Нової Каховки відзначили ювілей міста у Києві

В суботу, 24 вересня місто Нова Каховка відзначила свій 70-річний ювілей. На жаль, через окупацію міста з перших днів повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, цю значну дату новокаховчани вимушені були відзначати далеко від рідної Нової Каховки.

З нагоди цієї значної дати в Києві, в конференц-залі готелю “Турист” зібралися більше 500 новокаховчан, яких страшна війна розкидала по всіх куточках України. Захід був надзвичайно зворушливим: щирі емоції, сльози радості від зустрічі зі знайомими та гіркі сльози від згадки про вкрадене щасливе життя, зруйновані і покинуті домівки, обмін думками, планами на майбутнє та незламною вірою в повернення на рідну землю.

Міський голова Володимир Коваленко у своєму зверненні зазначив: “Господь бог дав нам можливість народитися і жити в Україні. А наша Нова Каховка – це місто, яке залишається в серці кожного, хто хоч раз побував там. Так сталося і зі мною 40 років тому. І ось уже 20 років я вірою і правдою служу новокаховській землі і нашим людям. Ми з вами сiм’я. Звісно, зі своїми проблемами, але такого єднання людей, як у нас, я не зустрічав ніде. Сьогодні ми всі разом, ми не одинокі у своїх бідах, у нас є спільна мета і шлях додому, який ми обов’язково успішно пройдемо. До цієї зали прийшли люди державного рівня відповідальності. Вони знають про наші проблеми і готові їх з нами вирішувати.
Ми обов’язково повернемося додому. Ми наберемо ключової води і вимиємо всі вулиці, приміщення установ, шкіл – щоб змити той бруд, горе і смерть, які принесли в наші домівки російські загарбники. Нехай кожен з нас без втрат повернеться в рідну оселю. З ювілеєм, новокаховчани! Гірким, але нашим!”
Разом з новокаховчанами відзначити вкрадений 70-річний ювілей прийшли поважні гості: Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, народний депутат України Сергій Козир, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, Ярослав Рабошук– перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України, голова Каховської районної державної адміністрації Наталя Стаднік, голова Каховської районної ради Валерій Брусенський міський голова міста Каховка Віталій Немерець, міський голова Таврійська Микола Різак.
Зі сцени лунали слова захоплення прекрасною Новою Каховкою, справжньою перлиною Херсонщини і всієї України, і незламної віри в нашу перемогу та звільнення рідної землі.
Особливу шану присутні віддали воїнам Збройних Сил України, які ціною свого життя захищають Україну та звільняють захоплені російськими загарбниками території. Міський голова Володимир Коваленко Від всіх присутніх подякував особовому складу 57-ої ОМПБ імені Костя Гордієнка та всім захисникам України за силу духу, мужність і відданість справі захисту рідної землі.
На згадку про Ювілей, пройшов флеш-моб: всі бажаючі мали можливість записати привітання і побажання рідному місту і громаді та залишити його на стенді, де було позначено всі населені пункти Новокаховської громади. Після звільнення рідного міста цей стенд обов’язково відправиться в Нову Каховку.

Дякуємо організаторам зустрічі: першому заступнику міського голови Олегу Тарабаці, секретарю Новокаховської міської ради Дмитру Васильєву, заступниці голови Каховської районної ради Людмилі Висильєвій, депутату Новокаховської міської ради Олені Красовській, начальниці відділу культури Новокаховської міської ради Наталі Зарудній, волонтерам, та всім, хто долучився до проведення такого важливого для кожного новокаховчанина дійства.

Новокаховська міська територіальна громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН