Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває відновлення структури Новокаховського виконкому для надання допомоги переселенцям

Вже пройшло більше трьох тижнів, як міський голова Володимир Коваленко разом із першим заступником, керуючим справами, секретарем міської ради та деякими керівниками відділів виїхав з окупованої території до Кривого Рогу.

Майже відразу він розпочав відновлювати структури Новокаховського виконкому та міської ради з метою надання дієвої консультативної та гуманітарної допомоги біженцям, які залишили територіальну громаду. Також активно ведеться робота з пошуку можливостей підтримки та допомоги тим мешканцям громади, які з тих чи інших причин залишаються на тимчасово окупованій території.

Наразі за підтримки керівництва Кривого Рогу та особисто Юрія Вілкула і мера Мелітополя Івана Федорова облаштовано офіс для роботи персоналу Новокаховського міськвиконкому, вирішуються питання матеріально-технічного забезпечення та житлові питання для співробітників.

Володимир Коваленко в телефонному режимі особисто спілкується з колишніми фахівцями міськради та вивчає можливість продовження співпраці з ними в нових умовах.

Важливою складовою всього процесу дистанційного управління громадою є юридично закріплений статус його керівництва, яке працює в умовах відриву від окупованої території. Цей статус потрібно закріпити на законодавчому рівні. Саме тому мер Нової Каховки як виконуючий обов’язки голови Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України (поки мер Херсона Колихаєв знаходиться на окупованій території) разом з депутатом ВР від 184 округу Сергієм Козирем та керівництвом АМУ працюють над основними положеннями відповідного Закону. Як член колегії АМУ, Володимир Коваленко також піднімає питання про повернення податкових надходжень в місцевий бюджет від нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям 57-ї ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка. Ці надходження припинилися з першого дня війни.

Користуючись нагодою, Володимир Коваленко переконливо вимагає від депутатів Новокаховської міської ради бути відповідальними за зроблене і сказане та не розповсюджувати в соціальних мережах недостовірних пліток, які паплюжать не тільки його ім’я, а й імідж Нової Каховки. “З деякими депутатами ми пропрацювали не одне скликання і навчились довіряти один одному. За багато років спільної праці ми переконали жителів громади, що красти бюджетні кошти – це не наша філософія життя. Тим більше, що наразі кожна платіжка “під мікроскопом”перевіряється Держказначейством та затверджується головою військової адміністрації. Окрім того в країні функціонує ряд контролюючих органів, до яких можна кожному звернутись за потрібною інформацією, навіть в телефонному режимі. Війна вимагає об’єднання зусиль усіх гілок влади заради полегшення страждань жителів нашої громади. Тому не треба займатись популізмом, а краще давайте робити більше корисних справ, адже саме для цього нас обрали люди. Наразі у нас є спільний ворог, тому ми маємо бути згуртованими заради Перемоги над ним”, – зазначив міський голова Нової Каховки.

Також Володимир Коваленко надав редакції копію листа-відповіді на запит міськвиконкому до Державної податкової інспекції, з якого видно, що надходження в місцевий бюджет від нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям 57-ї ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка припинилися з першого дня війни.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН