Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Нової Каховки взяв участь у засіданні Правління Асоціація міст України

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, як заступник Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України взяв участь у засіданні Правління Асоціація міст України. Про це розповіли на сторінці Новокаховської міської ради.

16 травня відбулося онлайн засідання Правління Асоціації Міст України, яке провів Голова Асоціації, мер Києва Віталій Кличко.
Більше 50 мерів, які є членам Правління АМУ, обговорили важливі для громад питання діяльності в період воєнного стану, адже саме на місцеве самоврядування ліг весь тягар забезпечення життєдіяльності сіл, селищ, міст у цей важкий час.
Зокрема, обговорили проблеми фінансового забезпечення громад у 2022 році і ухвалили пропозиції щодо державної фінансової підтримки міст, сіл та селищ, за якої органи місцевого самоврядування зможуть реалізувати покладені на них завдання та
обов’язки перед мешканцями громад.
Міський голова Володимир Коваленко підняв питання стосовно фінансової підтримки з боку держава громад, які тимчасово знаходяться в окупації. “Про виконання місцевого бюджету наразі не може бути і мови. Проте ми зобов’язані забезпечувати життєдіяльність громади її та мешканців, які залишилися в тяжких умовах окупації. Саме тому я підняв питання про можливість фінансової підтримки Хесонщини, і Новокаховської територіальної громади зокрема, з боку держави” – прокоментував свій виступ очільник Новокаховської громади.
Також Володимир Коваленко закликав членів Правління АМУ на державному рівні підняти питання щодо організації роботи Відділів реєстрації актів цивільного стану для населених пунктів, які тимчасово знаходяться в окупації. Адже на даний момент всі відділи РАЦС переведені і функціонують на підконтрольній Україні території, тому жителі, Новокаховської громади не мають доступу до отримання таких послуг, як отримання свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть, тощо.

Всі підняті міським головою Нової Каховки питання були прийняті до розгляду, чекаємо результатів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН