Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Переселенці з Нової Каховки зберуться в Києві, аби відзначити 70-річчя рідного міста

28 лютого 2022 року місто Нова Каховка, що на Херсонщині, готувалося до святкування ювілею – 70 років з Дня заснування. 24 лютого об 11.00, Нова Каховка вже була окупована збройними силами РФ і фактично в нас вкрали День народження нашого міста.

За сім місяців воєнного вторгнення Нову Каховку покинуло більше 75% жителів, які роз’їхались по всій території України та закордон. Лева частина новокаховчан знайшла тимчасовий прихисток в м. Київ.

Нова Каховка – це центр Херсонської області, в якій знаходиться стратегічно важливі об’єкти, такі як Каховська ГЕС та Північно-Кримський канал. Через це місто знаходиться під пильним контролем РФ, де за весь час було стягнуто максимальну кількість тяжкої воєнної техніки, складів боєприпасів та особистого складу російських воєнних. Через це подальші події в Новій Каховці стануть вирішальними в боротьбі за південь України.

Новокаховчани вирішили зібратися разом і таким чином привернути увагу суспільства до проблем переселенців та жителів, які залишились в окупації.

Зустріч відбудеться 24 вересня 2022 року о 13.00 в конферец-залі «Театральний» готелю Турист (м. Київ, вул. Р.Окіпної, 2).

На зустріч будуть присутні: міській голова Нової Каховки, волонтери, військові, народні депутати, голова ВА Херсонської області, естрадні співаки, ЗМІ та всі небайдужі мешканці нашої громади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН