Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі відкрили гуманітарний центр для переселенців з Нової Каховки

Починаючи з 9 березня, щодня та без вихідних в Запоріжжі функціонує гуманітарний центр, який всі називають просто – хаб на Епіцентрі. Це найбільший центр допомоги евакуйованим в Україні з найповнішим спектром послуг допомоги.

Саме через нього вже пройшли десятки тисяч людей, які були вимушені покинути власні домівки через війну. Саме тут вони отримували й продовжують отримувати першу необхідну допомогу. В центрі приймають та надають допомогу переселенцям з Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей.
На території хабу евакуйованих людей зустрічають і представники Херсонщини, зокрема – Новокаховської територіальної громади. Наш спеціаліст Ірина Чумаченко чекає на всіх новокаховчан в нашій палатці.
Спеціалісти надають допомогу у розв’язанні проблемних питань жителів Новокаховської громади, будують належну комунікацію.
В хабі працюють юристи, психологи, соціальні працівники. Є кімната матері та дитини. Працює великий медичний пункт, зокрема, педіатрична служба. І особливо важливо, що в таку спеку, в усіх наметах працюють кондиціонери.
Також активну допомогу новокаховчанам і жителям громади надають у Відкритий простір допомоги “Саме тут” , який був створений міським головою Іваном Федоровим для жителів міста Мелітополь та Мелітопольської громади, які виїхали з окупації. В центрі радо приймають жителів і Новокаховської громади. “Саме тут” активно співпрацюють зі спеціалістами Новокаховського виконкому, тому наші люди не залишаються без допомоги і надалі.
Міський голова Володимир Коваленко повідомив, що організувати зустріч евакуйованих з громади людей саме представниками Новокаховської місцевої влади – було першочерговим завданням після його виїзду на підконтрольну територію України. “Саме ми, новокаховчани, маємо зустрічати своїх після виїзду з окупації, люди мають отримувати від влади всебічну допомогу і підтримку. І це наша основна задача на сьогодні. Війна і втрата домівки – величезний стрес, з яким нам всім потрібно справлятися, і будувати своє життя в очікуванні деокупації нашої рідної Нової Каховки”. – наголосив Володимир Коваленко.

Також міський голова щиро дякує Запорізькій обласній державній адміністрації та Головному управлінню ДСНС України у Запорізькій області за створення та організацію функціонування такого життєво необхідного Центру допомоги евакуйованим з тимчасово окупованих територій українцям.

Новокаховська міська територіальна громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН