Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери з Одещини привезли в Миколаїв гуманітарну допомогу переселенцям

Волонтери з міста Чорноморськ, що на Одещині, привезли гуманітарну допомогу переселенцям, які проживають в Миколаєві. Люди отримали продукти та гігієнічні засоби. Загальна сума допомоги склала 50 тисяч гривень, повідомляється на Суспільному.

Допомогти переселенцям намагаються волонтери з Чорноморська: Леонід, Катерина та Лідія. Це вже їхня третя гуманітарна місія в Миколаїв.

Кажуть, шукають варіанти, де ще можуть бути корисними.

“Ми з дівчатами привезли гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, засобів гігієни, канцелярії. У нас близько 50 тисяч гривень було витрачено на все це завдяки жителям Чорноморська”, — розповідає волонтер Леонід.

Волонтери з Одещини привезли у Миколаїв гуманітарну допомогу переселенцям

Станом на четверте вересня на території закладу проживає 131 переселенець.

“У нас 28 діточок, понад 30 людей похилого віку. Тут вони мають повний пансіон, тому що триразове харчування, медичне обслуговування. Допомагають волонтери. Я дуже хочу подякувати Леоніду. Відчувається, що люди справді сприймають біль цих людей дуже близько”, — каже директорка закладу Галина Макарова.

Волонтери з Одещини привезли у Миколаїв гуманітарну допомогу переселенцям

Переселенка Ольга приїхала з Олександрівки, Херсонської області. Каже, росіяни знищили її село, тепер повертатися нікуди.

“Живемо ми тут уже п’ять місяців. Привезли нас волонтери. Годують нас тут тричі. Є на що лягти, є чим укритися. Розумієте, ми вже не можемо заробити гроші, щоб відбудувати хату, щоб купити майно своє, яке росіяни забрали. А вивозили просто КамАЗами із села все”, — розповідає Ольга.

Усі переселенці евакуювалися з Херсонського напрямку. Кореспондентам Суспільного люди розповіли, що сподіваються на швидке повернення додому після перемоги України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН