Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Киця-захисниця”: в Миколаєві створили патріотичний мурал

В центрі Миколаєва намалювали патріотичний мурал “Киця-захисниця”. Мета роботи — підняти настрій миколаївцям, які попри щоденні обстріли російської армії, залишаються в місті.

Художники-муралісти Дмитро Слепуха та Альона Мартинова намалювали мурал на стіні одного з будинків у центрі Миколаєва. Це кішка на фоні патріотичної символіки. Висота малюнку близько 15 метрів, ширина — чотири. Працювали над зображенням тиждень.

“Хочеться ще більше додати наснаги людям, які тут проживають і підкреслити, що у нас є багато цінного, і нам насправді є, що захищати”, — говорять художники.

"Киця-захисниця": у Миколаєві створили мурал
Художники Альона та Дмитро на фоні муралу. Фото: Світлана Вовк/Суспільне Миколаїв

До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну художники познайомилися на курсах таврійського розпису. Тоді ж запланували прикрасити місто малюнками, але війна порушила плани.

“Була вже стіна, дім вже. Підготували ескіз. Наче як він готувався. Ось-ось. І тут оголошують, що все це відбувається”, — пригадує художник Дмитро Слепуха.

"Киця-захисниця": у Миколаєві створили мурал
Початок роботи. Альона фарбує стіну у білий колір. Фото: Альона Мартинова

Художниця Альона Мартинова створює мурали вже два роки. Каже, що ідея малюнку належить замовнику, проте вони з Дмитром його трохи удосконалили. На “Кицю-захисницю” витратили близько шести літрів фарби на гумовій основі. Сама ідея муралу належить підприємцю Віктору Жевнеру та його колезі Андрію Артамонову.

“Андрій Артамонов каже, давайте що-небудь зробимо, аби гарною була стіна, адже вона сильно була паршива. Ну і це… Війна корективи принесла сильні. І ми зробили… Я знайшов художників. Оце ідея така пішла, вона неначе серйозна, неначе з гумором”, — розповідає Віктор Жевнер.

"Киця-захисниця": у Миколаєві створили мурал
Мурал “Киця-захисниця”. Фото: Світлана Вовк/Суспільне Миколаїв

Мурал в центрі міста привертає увагу миколаївців. Містяни фотографують “Кицю”, роблять селфі.

“Наскільки я знаю, все місто приходило дивитися, як виконується ця робота. Я дуже задоволений результатом. Це позитивно. Хоч щось нас підтримує в цей час. Дуже гарно. Я би хотів, щоб на якомога більшій кількості будівель з’явилися позитивні моменти”, — говорить житель Миколаєва Юрій.

Художники вже працюють над реалізацією нового проєкту. У планах реалізація муралу, в якості подарунка Миколаєву. Збирають гроші, шукають спонсорів. Яке зображення і де його створюватимуть — поки не розповідають.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН