Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проміняв Париж та море: житель Одеської області двічі повертався до України, щоб протистояти російській агресії

Український прикордонник Андрій на позивний “Француз” двічі повертався до країни, щоб протистояти російській армії. Першого разу, в 2014, чоловік повернувся з Парижу і рушив в зону АТО, другого — після 24 лютого, знявся з рейсу в морі. Зараз військовий проходить службу в Ізмаїльському прикордонному загоні. Його історію розповіли на сторінці підрозділу в соцмережі.

Андрій народився в одному з міст на Одещині. Має військову освіту: навчався в Одеському інституті сухопутних військ, Харківському танковому гвардійському командному училищі та Інституті прикордонних військ України. Проходив службу на офіцерських посадах в Ізмаїльському навчальному морському загоні, а згодом у підрозділах Ізмаїльського прикордонного загону.

На почату 2000-х чоловік звільнився та переїхав до Франції. Там працював на різних роботах.Через майже десять років працевлаштувався у сфері моди. Був співорганізатором Fashion Week. За свою кар’єру організовував виставки одягу в Палаці Міністра фінансів Людовика XIV, мерії 15 округу Парижа та Луврі.

Після окупації Криму та російського вторгнення в 2014, “Француз” повернувся додому й призвався до Ізмаїльського прикордонного загону. Потім з підрозділом поїхав в зону проведення АТО, де воював з окупантами.

“Після звільнення в запас, розуміючи, що за правилами бізнесу його у Франції довго ніхто не чекатиме, вирішує пов’язати свою долю з морем. Андрій вступив на заочне відділення Дунайського інституту НУ “Одеська морська академія”. Працював звичайним матросом на суднах УДП. Після завершення навчання став офіцером торговельного флоту. Звістка про широкомасштабне вторгнення РФ застала його в морі. З дозволу керівництва компанії “Француз” повернувся до України та рушив до центру комплектування”, — розповіли в прикордонному загоні.

Зараз військовий служить в рідному загоні та вчить свій особовий склад.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН