Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коледжі ХДУ продовжують працювати за українськими програмами

Незважаючи на складну ситуацію на Херсонщині, структурні підрозділи Херсонського державного університету – Бериславський фаховий педагогічний коледж імені В.Ф.Беньковського та Генічеський фаховий коледж були, є і будуть працювати за українськими програмами та видавати українські дипломи. Студенти отримують стипендії, викладачі, які продовжують працювати за українським законодавством – заробітну плату, відпускні та оздоровчі.

Центри управління обох закладів тимчасово переміщені на підконтрольну уряду України територію. Директорка Генічеського коледжу Галина Толубець та виконуюча обов’язки директорки Бериславського коледжу Галина Пирожок виїхали з окупованої території та організували всі бізнес та освітні процеси згідно українського законодавства.

Єдина умова зараз – освітні заклади працюють дистанційно, розпочали дистанційно й вступну кампанію. Та, як зазначає директорка Генічеського коледжу Галина Толубець, досвід такої роботи за 2 роки карантину є. Викладачі профільних дисциплін у коледжах підготовлені для роботи в нових умовах і з 1 вересня розпочнуть навчальний рік. «У  всіх студентів є можливість продовжити навчання, нікуди не потрібно переводитись», – наголошує пані Галина.

На жаль, будівлі обох коледжів захоплені, самопроголошені «керівники» намагаються створити фейкові заклади, які працюватимуть за російськими програмами та видаватимуть дипломи, які не визнає жодна цивілізована країна світу. При цьому фейкові коледжі користуються будівлями, обладнанням, а головне авторитетом українських закладів фахової передвищої освіти.

Шановні абітурієнти, студенти коледжів! Не передавайте свої особисті данні та документи фейковому керівництву захоплених коледжів. Це може бути небезпечно. Ваші персональні данні можуть бути використані під час проведення мобілізації до російської армії та при проведенні незаконного референдуму щодо інтеграції з росією.

Адміністрація Херсонського державного університету, Бериславського та Генічеського коледжів робить усе, аби забезпечити можливість колективу продовжувати працювати, а студентам навчатись в українських навчальних закладах. Адже наша сила – в єдності та взаємопідтримці!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН