Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чехії пройшло театральне дійство в рамках фествалю родом з Херсона

Вчора у чеському місті Брно відбудеться перше театральне дійство в рамках ХХІV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» – передфестивальний показ. Це “Веселковий круїз” від театру “Радість” представлений як театрально-пригодницька кімната. Спеціально для українських дітей спектакль відбудеться українською мовою. Про це розповіли на сторінці Херсонської міської ради.

Нагадаємо, що ХХІV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» — щорічна театральна подія, у якій беруть участь професійні театральні колективи з України й світу, проходить у Херсоні на базі Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

У 2022 році з причин окупації Херсона російськими військами, фестиваль відбувається в оновленому дистанційному форматі. Дати проведення фестивалю — з 10 по 19 червня 2022. Слоган фестивалю: «”Мельпомена Таврії” – голос Херсонщини». Під час фестивалю кожен театральний колектив у своїх містах та країнах розкаже, що Херсон – це Україна, і ніхто не забув про героїчних херсонців. Прийде час — і ми обов’язково зустрінемось на сонячній Херсонщині.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН