Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський викладач виконав легендарний “Щедрик”

Наш рідний і всесвітньовідомий «Щедрик» цьогоріч у Херсоні зазвучав по-новому, «з присмаком сьогодення». Власну інтерпретацію цієї різдвяної пісні представив викладач факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету, заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов.

Ось уже понад 100 років «Щедрик» талановитого українського композитора Миколи Леонтовича є найпопулярнішою різдвяною піснею не лише в Україні, а й в усьому світі, де вона відома як «Carol of the Bells».

Це, дійсно, легендарна пісня є символом Різдва. ЇЇ впізнають вже з перших нот і автоматично наспівають «Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка…». Є безліч версій цієї піснi. І сьогодні пропонуємо послухати як звучить вона у виконанні викладача кафедри музичного мистецтва ХДУ Олексія Пономарьова.

«Святвечір. Сьогодні треба б було ходити по домівках та співати різдвяні пісні, але.. реальність інша. Хочу прийти до вашої оселі через інтернет та заспівати наш рідний «Щедрик», але з присмаком сьогодення. Думаю, ви сприймете моє аранжування та бачення», – зазначив Олексій Пономарьов. Відеоверсія розмішена на його сторінці у Фейсбук і вже зібрала близько 700 переглядів.

Скільки б не було інтерпретацій, а наш «Щедрик» завжди неймовірний. І навіть через століття співзвучний з сьогоденням!

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН