Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Параолімпійка випробувала ліфт для маломобільних груп населення у херсонському виші (відео)

У Херсонському державному університеті відбулася презентація інклюзивного освітнього простору, створеного в навчальному корпусі № 5, за участі Херсонської міської ради.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив:

«Вперше міським головою і депутатами Херсонської міської ради прийнято унікальне рішення – вони профінансували цей проєкт».

Будівництво зовнішнього підйомника забезпечує доступність Херсонського державного університету для маломобільних груп населення.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв  зазначив: «Дякуючи депутатському корпусу, ми виділили півтора мільйони гривень для людей, які мають обмежені рухові здібності. Був збудований ліфт і я вдячний Олександру Володимировичу Співаковському, підрядникам, які почули всі ініціативи і реалізували їх для херсонців».

Вперше піднялася на новому ліфті та поділилася своїми враженнями Яна Лебедєва – паралімпійська чемпіонка і студентка факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету:

«Проїхавшись на такому сучасному ліфті, можна окреслили цей захід так: «Тут всім раді». Класно, що виділяються кошти і все-таки старі будівлі облаштовують і роблять доступними для людей з інвалідністю і всіх маломобільних громадян».

Інклюзивний освітній простір – це важливий крок не тільки в покращенні інфраструктури університету, а й у розвитку суспільства.

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко зазначив:

«Сьогодні дійсно важливо, коли суспільство повертається обличчям до людей, коли ми бачимо, що ці люди мають можливість сьогодні навчатися. Цей ліфт дає необмежену можливість людині рухатися поверхами. Створення таких умов дає людині всебічні можливості в суспільстві».

Також цього дня бул  презентовано сучасний публічний бібліотечний простір, у створення якого інвестував Херсонський державний університет.

Такі зміни викликають захоплення у студентів.

В Херсонському державному університеті постійно працюють над тим, аби створити комфортний простір для здобувачів освіти.

«Те, що ми створюємо – це просто майданчик для задоволення всіх освітніх інтересів. Дуже важливо, щоб наступна генерація, яка буде формувати майбутню і політичну і економічну і соціальну еліти України, мала відповідні можливості. Адміністрація університету намагається забезпечити студентів відповідними ресурсами», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Розвиток інфраструктури університету розширює можливості студентів та посилює бажання навчатися, тож за якісними знаннями і новими можливостями – до Херсонського державного університету.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН