Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускників шкіл Херсонщини, які набрали 200 балів з ЗНО, будуть заохочувати до вступу у місцеві виші

Першочерговим питанням добробуту області є збалансований розвиток людського капіталу. Аби зупинити відтік талановитої і амбітної молоді до інших міст та країн, потрібно створити сприятливі умови життя на своїй території.

Херсонщина першою в Україні втілила Програму «Розвитку людського капіталу» у 2017 році. І результати не змусили на себе довго чекати: в 2015 році тільки 26% випускників шкіл залишилися на території регіону, а вже за підсумками навчального 2018/2019 рр. – 56%. Однак працювати над збереженням людського капіталу потрібно й надалі у посиленому режимі.

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко на ХІІ сесії Херсонської обласної ради VIII скликання звернувся до начальниці управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяни Юшко з пропозицією в подальшому розглянути систему стимулювання людей до участі в програмі «Розвитку людського капіталу». «Ми повинні проговорити кожну категорію. Діти, які здобули 200 балів на ЗНО дійсно досягли високих результатів у навчанні. Тому я б хотів, щоб ми мали власну базу таких дітей. Це те, що ми повинні зберегти тут. Ми не повинні відправляти талановиту молодь в інше місто чи країну. Можливо нам варто зробити для них доплату до стипендії (10-20 тис. грн.), яка змусить дітей лишитися і зробити будь-який не херсонський виш неконкурентноспроможним», — звернувся до колег Олександр Самойленко.

Важливо працювати над містом, в якому молодь буде залишатися. «Сьогодні головне встановити фільтр і зацікавити дітей так, щоб вони залишалися на Херсонщині», — наголосив Олександр Самойленко.

Фото – сайт Херсонської обласної ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН