Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємці на Херсонщині звертаються за консультацією до податківців щодо встановлення реєстраторів розрахункових операцій (відео)

На Херсонщині підприємці поступово встановлюють  реєстратори розрахункових операцій, використання яких стало обов’язковим з 1 січня 2022 року.

“З 1 січня ми почали працювати і мені здається, що все відбувається трішки швидше і дуже багато людей хочуть все таки розрахуватися безготівковим способом, тому я думаю, що це дуже зручно. Ми не витрачаємо часу на розрахунок готівкою, людина швидко проводить картою чи смартфоном тому це все набагато простіше і швидше”, – зазначила підприємиця Тетяна Коваленко.

Програма реєстратора розрахункових операцій зручна у використанні, адже відтепер підприємцям не потрібно окремо вести облік проданих товарів, додаток це робить автоматично.

Варто зазначити, що цей закон не стосується ФОПів першої групи платників єдиного податку, тобто людей без найманих працівників, що торгують на ринках і надають побутові послуги. Також РРО не потрібен для підприємців, які ведуть незалежну професійну діяльність, такі як: юристи, журналісти, консультанти та інші і для підприємців, які займаються торговельною діяльністю в сільській місцевості.

Якщо у підприємців виникають питання, щодо встановлення реєстраторів розрахункових операцій, вони можуть звернутися за допомогою до Державної податкової служби, інформація є і на сторінках ДПС в соцмережах.

Підприємиця Вікторія Танасійчук розповіла:

“Ми звернулися до податкової для того, щоб нам встановили цю програму. З нею ми вже працюємо близько місяця. Все чудово, ми задоволені”.

Нововведення комфортне і для клієнтів, адже відтепер, скориставшись послугою або придбавши товар, людина може знайти всі чеки в спеціальному додатку.

Застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємцями вже викоритосується наповну. Ця ситсема дає свої переваги, а головне -впливає на легалізацію та розвиток економіки.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН