Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині кухарі закладів освіти навчатимуться приготуванню здорової їжі разом з Євгеном Клопотенко (фото)

В 2021 році на Херсонщині розпочали реалізацію спільного українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Його мета – протидія розповсюдженню неінфекційних захворювань як основного чинника передчасної смертності серед населення України, – про це повідомила начальниця управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко.

«Вдячні нашим партнерам, які обрали Херсонщину як один з 5 пілотних регіонів. За результатами відкритого конкурсу 4 громади області відібрано для участі у реалізації проєкту: це Милівська, Великокопанівська, Чаплинська та Чорнобаївська громади», – зазначила Тетяна Юшко.

Наразі впроваджується один з компонентів проєкт – це промоція здорового харчування в закладах освіти. Таким чином, протягом 2-х днів 40 кухарів з відібраних громад навчатимуться приготуванню не просто здорової, а й смачної їжі у команді широко відомого майстра Євгена Клопотенка, який виступає одним з партнерів проєкту.

«Обласна державна адміністрація приділяє питанням протидії неінфекційним захворюванням значну увагу», – наголосила Тетяна Юшко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН