Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво херсонського вишу передало унікальні дидактичні матеріали дитячим садочкам міста

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Передавали в дитячі садочки Херсона унікальні дидактичні матеріали «Дари Фребеля» та вручали сертифікати 10 працівникам дошкільної освіти, які чотири місяці проходили навчання на базі Освітнього центру Фрідріха Фребеля при педагогічному факультеті Херсонського державного університету.

До заходу долучилися перший проректор Сергій Омельчук, проректори – Дарья Мальчикова, Наталья Кушнир, Максим Вінник, деканеса педагогічного факультету Любов Петухова, начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталія Журженко, координаторка Освітнього центру Фрідріха Фребеля при педагогічному факультеті Олена Анісімова, співробітники факультету.

Ця подія дійсно унікальна, бо Херсонський державний університет більше 20 років поєднує плідна співпраця і вже навіть дружба з представниками Фребельсемінару (Кассель, Німеччина). Завдяки завзятості та вірі в свою справу деканеси педагогічного факультету Любовь Петухова, викладачів університету, фребельпедагогіка стала сенсом життя та філософією для педагогічних колективів багатьох дитячих садочків. Причому не тільки Херсона, але й України. Ми пишаємося тим, що не просто перейняли німецьку методику виховання дитини, а й змогли адаптувати її до українських традицій та освітніх методик.

Судячи з того, що розповіла Олена Анісімова, ділячись враженнями від 4-місячного навчання, німецька сторона в особі директорки Фребельсемінару в Касселі Андреа Матайс, була в захопленні від імплементації знань, яку демонструють наші педагоги. А ще більше західних колег вразили дітки, які із задоволенням розвивають дрібну моторику в процесі гри з невеликими предметами та іграшками.

Приємно, що зібралася дійсно команда однодумців, спільними зусиллями ми розвиваємо місто, працюємо заради дітей. Філософія Фребеля про те, що ми сьогодні закладаємо наше майбутнє, піклуючись про дітей, в дії!

Окремі слова подяки Максим Вінник, Олександру Соловейку за ту роботу, яку вони провели, щоб вантаж з унікальним дидактичним матеріалом з Німеччини дістався Херсона.

Крокуємо далі заради майбутнього!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН