Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні дітям, позбавленим батьківського піклування, презентували оновлене житло (фото)

Капітальний ремонт в одній із квартир на вулиці Комкова спільними зусиллями влади, благодійників та меценатів: Катерині та Віталію Ковальським – дітям, позбавленим батьківського піклування, презентували оновлене житло, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«“Квартира, в якій діти жили до того, як втратили батьків, була дуже занедбана, – розповідає голова Корабельної районної у м.Херсоні ради Наталя Чорненька. – Тому ми, підписавши Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом “Нові можливості”, вирішили капітально її відремонтувати”.

У квартирі, силами небайдужих херсонців, замінили двері, вікна, стіни, підлогу та стелю.

Голова БФ “Нові можливості” Тетяна Чуприна відзначає, що житло справді було в дуже поганому стані, а ремонтні роботи загалом зайняли трохи більше 6 місяців.

“У травні 2021-го ми зібрали першу в місті благодійну сесію, до якої залучили депутатів усіх рівнів, меценатів, активних мешканців. Ми усі об’єдналися заради однієї мети – допомогти дітям-сиротам”, – зауважує Тетяна Чуприна.

За словами Наталі Чорненької, Катя та Віталік, після втрати батьків, виховувалися у прийомній сім’ї в одному із райцентрів Херсонської області. Катерині 17, і вона збирається вступати до херсонського вишу, Віталію – 20, він служить за контрактом.

“Я не була тут 8 років, і те, що я бачу зараз, дуже відрізняється від того, що я пам’ятала ці всі роки. Дуже дякую людям, які зробили нам такий подарунок”, – ділиться Катерина Ковальська.

Загалом же, у Корабельному районі проживають 168 дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 51 дитина – кругла сирота».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН