Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Парламенту Естонії Юрі Ратас відвідав Херсонщину (відео)

В Україні з офіційним візитом перебувала делегація з Естонської Республіки на чолі з Головою Парламенту Юрі Ратасом. Делегати зустрілися з керівництвом країни та обговорили питання безпеки й співробітництва у сфері діджиталізації. 9 лютого делегація парламентарів Естонської Республіки разом із депутатами Верховної Ради України відвідали Херсонщину.

Парламентарі Естоінї акцентували на  міжнародній підтримці України в умовах агресії Росії.

Голова Парламенту Естонії Юрі Ратас зазначив: “Це наше завдання- нагадати світові, що війна в Україні триває вже 8 років. Це мусить зупинитися. Будь-яка спроба вторгнення в незалежну країну – це грубе порушення міжнародного права, яке потягне за собою серйозні наслідки. Наша боротьба за демократичні цінності та верховенство міжнародного права- не і наша боротьба також.”

Представники  Естонії знайомилися із умовами роботи  КПВВ «Чонгар», а також побували у приміщенні віддаленого робочого місця ЦНАПУ Новотроїцької селищної ради.

Депутат Парламенту Естонії Маті Райдма зазначив:

“Я тут, щоб запевнити вас, що немає нічого важливішого і ціннішого за незалежність і суверенність незалежної країни. Ми з нашими українськими колегами працюємо в різних напрямках для того, щоб посилити міжпарламентську співпрацю України та Естонії. Цей візит також для того, щоб посилити співпрацю та заяви наших українських колег, враховуючи всі факти, які ми сьогодні дізналися. Естонія з вами і буде з вами у всіх ситуаціях”.

Херсонщина межує з Кримом, тож увага міжнародної спільноті звернена і на підтримку жителів  півдня України.

Депутат Парламенту Естонії Урмас Рейнсалу зазначив:

“Крим – це українська територія, і Естонія ніколи не визнає жодної анексії півострова.

Ми засуджуємо порушення усі порушення міжнародних прав та прав людини, які відбуваються в Криму та які здійснює Російська Федерація. Нам потрібно спільно працювати, щоб була політична воля всіх західних країн, щоб стояти поруч з Україною. Ми продовжуємо підтримувати територіальну суверенність та незалежність України.”

Цей візит важливий для України.

“Для нас це не просто візит – це дипломатична підтримка нашої держави і завдяки ініціативі нашого президента Володимира Олександровича Зеленського, з’явилася Кримська  платформа і ми робимо все, щоб не дозволити Російській Федерації розділити питання Донбасу та Криму,”–зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубінець.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН