Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відремонтовано під’їзд до заповідника Асканія-Нова (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

В рамках «Великого будівництва» в 2021 році відремонтовано під’їзд до біосферного заповідника «Асканія-Нова». Начальник Служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко розповів: «Ми завершили роботи на даній ділянці до осені, майже на кінець курортного сезону. Я думаю, що з 2022 року, коли будуть виконані і завершені роботи по всій протяжності Р-47, в тому числі на відрізку від села Чкалове до Асканії, туристи і всі водії будуть задоволені».

Виконує підрядні роботи на цьому відрізку ПрАТ «Хмельницке ШБУ №56», застосовуючи новітні технології. Микола Савченко зазначив: «Використовуються тільки сучасні методи, гетекстилі, добавки до асфальтобетонних сумішей, модифікатори. В усіх об’єктах присутні сучасні технології».

Роботи на відрізку Р-47 виконуються на декількох ділянках. Голова Асканійської територіальної громади Вадим Поліщук прокоментував: «У 2020 році був реалізований масштабний проєкт в рамках програми Президента України «Велике будівництво», а саме капітально відремонтована дорога, яка з’єднує селище Асканія-Нова і Чкалове. Це напрямок з моря. Ми сподіваємося, що в наступному році ми відчуємо результати цієї роботи. У нас буде збільшення туристичного потоку, тому що в останні роки люди відмовлялися їхати в даному напрямку, бо це було вкрай небезпечно. Дорога була вся в ямах».

Служба автомобільних доріг в Херсонській області веде контроль якості виконаних робіт. Микола Савченко розповів: «Служба автомобільних доріг в Херсонській області є балансоутримувачем доріг державного значення, замовником виконання робіт, також ми виконуємо функції технагляду. В Служби автомобільних доріг є лабораторія, яка також контролює якість виконаних робіт».

Поступово курортний напрямок стає безпечним для руху автомобілістів, а дороги на півдні України продовжують ремонтуватись в рамках «Великого будівництва».

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН