Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

10 директорів херсонських дитсадків опанували методику викладання німецького педагога Фрідріха Фребеля

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Упродовж чотирьох місяців десять директорів закладів дошкільної освіти міста проходили навчання на базі Освітнього центру Фрідріха Фребеля при педагогічному факультеті Херсонського державного університету. По закінченні курсу ректор ХДУ Олександар Співаковський вручив очильницям дитсадків сертифікати та дидактичні матеріали «Дари Фребеля».

«Ця подія дійсно унікальна, – повідомив на своїй Фейсбук-сторінці Олександр Співаковський – бо Херсонський державний університет більше 20 років поєднує плідна співпраця і вже навіть дружба з представниками Фребельсемінару (Кассель, Німеччина). Завдяки завзятості та вірі в свою справу деканеси педагогічного факультету Любові Петухової, викладачів університету, фребельпедагогіка стала сенсом життя та філософією для педагогічних колективів багатьох дитячих садочків.

Причому не тільки Херсона, але й України. Ми пишаємося тим, що не просто перейняли німецьку методику виховання дитини, а й змогли адаптувати її до українських традицій та освітніх методик».

У заході взяли участь: перший проректор Сергій Омельчук, проректори – Дар’я Мальчикова, Наталя Кушнір, Максим Вінник, деканеса педагогічного факультету Любов Петухова, начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко, координаторка Освітнього центру Фрідріха Фребеля при педагогічному факультеті Олена Анісімова та співробітники факультету».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН