Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До міської програми «Здоров’я херсонців» будуть внесені зміни

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Стоматологічні огляди дітей у школах, пільгове протезування, здорове шкільне харчування: «гуманітарна» комісія внесла ряд рекомендацій.

«Гуманітарна» комісія рекомендувала розробити проєкт рішення міської ради щодо внесення змін до комплексної міської програми «Здоров’я херсонців» з метою фінансування профілактичного стоматологічного огляду дітей виїзними бригадами лікарів на базі закладів освіти.

4 лютого за таку рекомендацію, під час чергового засідання постійної комісії з питань  гуманітарної  політики, медицини, освіти, культури, молодіжної політики та спорту, законності, депутатської діяльності, свободи слова та запобігання корупції, депутати проголосували одноголосно. На зазначені потреби знадобиться близько 2 млн.грн. Наразі стоматологічні огляди у школах не проводять через вимоги із запобігання та поширення коронавірусної хвороби.

Але, як зазначає голова «гуманітарної» комісії Алла Малицька, місто не може залишити малечу без стоматологічної допомоги, тому комісія рекомендує питання розглянути та дофінансувати.

Крім цього, департаменту охорони здоров’я міської ради доручили надати пропозиції стосовно забезпечення проведення пільгового зубопротезування для учасників АТО/ООС.

Комісія попрацювала продуктивно. Одне з головних питань – розгляд фінансових планів херсонських закладів охорони здоров’я на 2022 рік. Усі фінплани комісією погоджені та рекомендовані до розгляду виконавчим комітетом міськради.

Також до комісії звернувся депутат міської ради Павло Манченко стосовно скарг батьків на неналежне харчування у Херсонській  загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів № 37 ім. В. Дробота.

Начальник управління освіти міської ради Наталя Журженко поінформувала комісію з цього питання, зазначивши, що після отримання скарги в закладі провели перевірку. За результатами встановлено, що якість харчових продуктів відповідає усім вимогам стандартів. Закладу рекомендовано лише внести незначні зміни в порядок організації роботи харчоблоку.

Нагадаємо, що наразі у школах введено нове шкільне меню за рецептами Євгена Клопотенка. У стравах, що готуються у закладах освіти, обмежено кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження, знижені норми споживання хліба та картоплі, збільшена норма свіжих фруктів та овочів, більше м’яса та риби, введені страви на пару або запечені. Також збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, круп та бобових. Деякі страви незвичні для дітей, через що, власне, і надходять скарги.

Наталя Журженко наголосила, що перелік страв здорового харчування досить різноманітний, це близько 167 найменувань. Тож, зміни до меню вносити можливо.

Голова комісії Алла Малицька запропонувала налагодити співпрацю закладів освіти з медичними працівниками, які проводитимуть роз’яснювальну роботу з батьками та дітьми щодо формування культури здорового харчування.

Серед іншого депутати розглянули стан виконання попередніх рекомендацій комісії та звернення херсонців щодо надання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН