Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Капітальний ремонт стадіону та реставрація шкіл: на Херсонщині визначають пріоритетність проєктів розвитку

У понеділок відбулася нарада стосовно визначення ефективних проєктів розвитку Херсонської міської територіальної громади під головування заступника голови міської ради Оксани Рукавішнікової.

У нараді взяли участь в.о заступників міського голови Роман Головня, Сергій Циганок, секретар міської ради Галина Лугова, керуючий справами міськвиконкому Максим Кондратенко, а також директор департаменту економіки та інвестицій Ірина Ніколаєва та директор департаменту бюджету і фінансів Роман Підперигора.

Серед іншого на нараді йшлося про завдання міського голови Ігоря Колихаєва щодо формування єдиного списку проєктів розвитку (із визначенням їх пріоритетності), кошти на які не було закладено в бюджеті на 2022 рік.

Варто зазначити, що виконавчі органи вже розробили чималий список важливих для міста проєктів, у наступні кілька днів буде детально обговорено та визначено пріоритетність їх реалізації.

Також під час наради Оксана Рукавішнікова зауважила, що в рамках «Програми з відновлення України», яка діє до 4-го лютого, Херсонська міська рада розробила та подала на розгляд до Міністерства розвитку громад та територій дев’ять проєктів. Ті, які з них будуть вибрані для реалізації, втілюватимуться без залучення бюджету міської громади, місцевий бюджет візьме на себе лише сплату ПДВ та відсоток за конвертацію валюти.

Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо реалізації Програми було підписано з метою підтримки подолання наслідків конфлікту на сході України, включаючи підтримку та задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення та вдосконалення інфраструктури в регіонах.

За словами Ірини Ніколаєвої, серед іншого найбільш актуальними та пріоритетними на сьогодні в громаді в рамках цієї Програми визначено такі проєкти:

  • «Капітальний ремонт стадіону та елементів благоустрою прилеглої території Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37 м. Херсон за адресою: м.Херсон, вул.Вячеслава Чорновола,32-а».

Метою проєкту є капітальний ремонт стадіону та елементів благоустрою прилеглої території Херсонської загальноосвітньої школи №37, а також улаштування сучасної спортивної споруди облаштованої відповідно до чинних нормативних вимог.

  •  Проведення комплексу реставраційно-ремонтних робіт на покрівлі та фасадах будівлі, реконструкції огорожі з благоустроєм прилеглої території Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи з шахів і шашок Херсонської міської ради за адресою: місто Херсон, вулиця Соборна, будинок 18 тощо.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН