Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проводять тренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Командування об’єднаних сил ЗС України. У повідомленні йдеться про наступне:

«Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, проведено тактико-спеціальне навчання артилерійських підрозділів гаубиць “Мста-Б”.

За словами командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на одному з військових полігонів Херсонщини, артилерійські підрозділи, відповідно до заходів бойової підготовки, успішно проводять тренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження по умовному противнику.

– У ході тренувань командири взводів управляють артилерійськими розрахунками на всіх етапах виконання бойового завдання, а саме в ході переміщення в район вогневих позицій, обладнання та підготовки позицій, наведення на цілі та залишення вогневих позицій, – наголосив командувач.

Цього разу, за легендою навчань під час розвідки місцевості безпілотний літальний апарат виявив просування живої сили та броньованої техніки умовного противника в бік позицій наших військ. Відстань до цілей становила близько 20 км. Тому на знищення противника було направлено розрахунки гаубиць “Мста-Б”.

– Обстріл умовного противника коригувався за допомогою операторів безпілотних літальних апаратів. Наразі артилеристи удосконалили й навички з розрахунку координат цілей, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як зазначив командувач, наша розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та  входять до складу угрупування військ “Південь”, покращується навченість особового складу.

Разом переможемо!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН