Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Павло Павліш привітав українців з Днем місцевого самоврядування

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на допис народного депутата України Павла Павліша у соцмережі. У повідомленні йдеться про наступне:

«З Днем місцевого самоврядування!

Становлення нашої країни як незалежної держави безпосередньо  пов’язано з розвитком місцевої ініціативи, зростанням ролі громад та відповідальності  кожного за розвиток рідного краю.

У зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою України  відбулося і реформування системи місцевого самоврядування. Таким чином, нині на  Херсонщині  49 сільських, селищних  міських,  територіальних  громад, які наділені повноваженнями вирішувати питання місцевого значення. А що це означає? В першу чергу – це велика відповідальність. Оскільки саме місцеве самоврядування   покликане створювати умови для реалізації громадських і приватних інтересів, налагоджувати зв’язки між громадою та владою, забезпечувати  комфортні умови для проживання мешканців сіл, селищ та міст.

Однак не будемо перекладати всю відповідальність на органи місцевого самоврядування. Тут важлива співпраця.

Співпраця різних рівнів влади – є рушійною силою у покращенні соціальної сфери життя, як однієї з пріорітетних. Мова йде про покращення умов у медичних та освітніх закладів, розбудову інфраструктури тощо. Нам необхідно створювати такі умови, які б відповідали гідному рівню життя. Адже наш край – самий рідний.

На сьогоднішній день на Херсонщині успішно реалізується програма Президента України «Велике будівництво», нові приймальні пункти в лікарнях, будуються нові дороги.

Особисто спілкуюсь з головами громад, аби знати поточні потреби та допомогати з втіленням важливих соціальних проектів. Серед них    установка автономних котелень,  ремонт та оснащення сучасним обладнанням   освітніх, медичних, мистецьких закладів, будівництво багатофункціонального спортмайданчика, ремонт місцевих доріг, це те, що покращує якість життя людей.

Чимало зроблено, але багато роботи попереду.

Бажаю  представникам місцевого самоврядування реалізації самих амбітних планів, аби  міста і села моєї рідної Херсонщини   були процвітаючими та успішними!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН