Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новокаховській громаді обговорили питання заборгованості мешканців гуртожитків

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«В понеділок, 24 січня, заступник міського голови Леонід Чурсинов провів нараду з керівників соціальних служб Новокаховської громади для того, щоб обговорити ситуацію, в якій опинилися мешканці гуртожитків, які мають значну заборгованість за оплату комунальних послуг, зокрема електроенергії. На нараді також були присутні заступник міського голова Володимир Арнаут, радник міського голови Володимир Сироватка, директорка Новокаховської міської філії Херсонського обласного центру зайнятості Надія Котляр, начальниця фінансового управління Ірина Фурсєєва та директор КП “Новокаховський гуртожиток” Андрій Каліта.

Як відомо, під час перемовин з Херсонською енергопостачальною компанією були досягнуті певні домовленості, згідно яких КП “Новокаховський гуртожиток” має в найкоротший термін погасити поточну заборгованість за спожиту електроенергію (за грудень 2021 року ця сума склала майже 700 тис.грн) для того, щоб мати підстави не відключати енергопостачання в гуртожитках.

Слід зауважити, що завдяки проведеній роботі з мешканцями, створенням ініціативних груп в кожному гуртожитку та їх тісній взаємодії з представниками міської влади і КП “Новокаховський гуртожиток”, впродовж 4 днів було погашено 185 тис. грн. боргу – це вагомий результат, але недостатній для виконання умов, висунутих ХОЕК. Тому всім мешканцям гуртожитків необхідно долучитися до оплати послуг енергопостачання.

Зараз працівниками КП “Новокаховський гуртожиток” разом з ініціативними групами  проводяться індивідуальні відключення злісних неплатників з метою зменшення колективного споживання електроенергії та нарощування боргів. Паралельно ведеться робота по створенню ОСББ.

Керівники УПСЗН, Відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, Відділу комунального господарства, Служби у справах дітей, Центру соціальних служб і Центру зайнятості отримали перелік боржників та мають в найкоротший термін детально вивчити життєві обставини кожної родини для розробки подальшої взаємодії з ними. Як зазначив заступник міського голови Леонід Чурсинов, необхідний комплексний підхід до вирішення цієї проблеми, мають бути застосовані всі можливі варіанти допомоги сім’ям і одиноким мешканцям гуртожитків, які відносяться до соціально незахищених верств населення.

Зі свого боку, Фінансове управління має надати  можливі варіанти фінансової допомоги тим, хто дійсно її потребує. Також, за умови відсутності поточної заборгованості за спожиту електроенергію, з’явиться можливість розглядати варіанти реструктуризації боргу – зауважив заступник міського голови».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН