Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканців новокаховських гуртожитків відключили від енергопостачання

Єдиним виходом для гуртожитків є термінове створення ОСББ, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«Надвечір 9 лютого до будівлі виконавчого комітету прийшли мешканці новокаховських гуртожитків, які були відключені від енергопостачання.

Люди не приховували свого обурення та вимагали вирішення проблеми.

В ході спілкування перший заступник міського голови Олег Тарабака та заступник міського голови Леонід Чурсинов пояснили новокаховчанам, які стали заручниками ситуації, що єдиний вихід для гуртожитків – це термінове створення ОСББ.

“Ми розробили механізм, який завтра запропонуємо ХОЕК в якості шляху вирішення цієї надскладної ситуації. І якщо ХОЕК пристане на нашу пропозицію, справа залишиться лише за мешканцями гуртожитків” – заявив Леонід Чурсинов.

Згідно пропозиції міської влади, новостворені в гуртожитках ОСББ будуть укладати договори з енергопостачальною компанією з нульовою заборгованістю. Борг перед ХОЕК буде погашено з міського бюджету, в разі створення ОСББ, для кожного гуртожитку окремо.

Однак, як наголосив Леонід Чурсинов, борги списуватися нікому ее будуть. КП ” Новокаховський гуртожиток” буде продовжувати роботу зі стягування існуючої заборгованості (вже перед міським бюджетом) з конкретних фізичних осіб.

Злісні боржники будуть підключені до подачі електроенергії тільки в разі повного погашення боргу, або в разі укладення договору реструктуризації з КП “Новокаховський гуртожиток” та 100% сплати поточних рахунків.

Позиція Херсонської енергопостачальної компанії стосовно цього механізму буде відома після перемовин, які відбудуться 10 лютого».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН