Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В гуртожитках Нової Каховки відновили енергопостачання

Вранці 11 лютого енергопостачання в гуртожитках за адресами Светлова, 2 та Дружби,51 було відновлено, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Новокаховської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«Це стало можливим завдяки проведенню складних перемовин, в яких разом з заступником міського голови Леонідом Чурсиновим та представниками Херсонської обласної енергопостачальної компанії, брали участь заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко а також Іван Чорний, заступник директора Департаменту розвитку територій ОДА, Світлана Мітюк, заступник директора зі збуту електричної енергії  ТОВ “Херсонська обласна енергопостачальна компанія”, Роман Гасанов,  заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  (м. Одеса), Мар’ян Ільницький, начальник юридичного управління обласної державної адміністрації,  та Наталія Шипилова, заступник начальника юридичного управління обласної державної адміністрації. Також це питання тримає на контролі народний депутат України Сергій Козир

Умова ТИМЧАСОВОГО підключення до електроенергії гуртожитків залишається незмінною: 100% сплата поточної заборгованості за спожиту електроенергії (за січень 2022 року вона складає 738 тис. грн), та якнайшвидше погашення боргів за попередній період. Станом на 10 лютого 2022 року ЗАГАЛЬНИЙ борг КП “Новокаховський Гуртожиток” складає 2 665 888 грн.

У разі невиконання зобов’язань перед ХОЕК, процес повторного відключення  гуртожитків від енергомережі буде НЕМИНУЧИМ і, з високою ймовірністю, БЕЗПОВОРОТНИМ.

Прискорення процесу створення ОСББ в гуртожитках – це єдиний на сьогоднішній день шлях вирішення проблеми. Це дасть можливість заключати прямі договори з енергопостачальною компанією та кожному будинку самостійно  вирішувати  питання розрахунку за спожиту електроенергію.

Зі свого боку міська влада БЕРЕ НА СЕБЕ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ стосовно фінансової підтримки гуртожитків, в яких створюється ОСББ і укладають прямі договори з ХОЕК.

ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО МЕШКАНЦІВ ГУРТОЖИТКІВ з повною відповідальністю віднестися до оплати послуг енергопостачання і сплачувати заборгованість минулих періодів, а також брати активну участь у створенні ОСББ мешканцям гуртожитків, які поки що зволікають з цим процесом!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН