Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні встановили світлодіодне освітлення пішохідних переходів

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«На пішохідному переході Суворова-Ушакова встановили наземне світлодіодне освітлення, яке змінює колір відповідно до сигналу світлофора. Якщо водіям «горить» зелений – LED-смужка для пішоходів має червоний колір, жовтим світить одночасно зі світлофором, коли ж світлофор автівкам дає вказівку стояти, світлодіод для пішоходів перемикається на зелений.

«У багатьох містах України почали впроваджувати нові технології для покращення, – особливо темної пори доби, – безпеки пішоходів. Ми вирішили спробувати й встановити у Херсоні для пішоходів світлодіодну наземну смужку. Локацією для пілоту обрали саме пішохідний перехід Суворова-Ушакова, оскільки Суворова – головна пішохідна  вулиця нашого міста», – пояснює начальниця управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку ХМР Марина Віркун.

Роботи з реалізації пілотного проєкту почались наприкінці 2021 року, закінчилися у січні 2022р. Оголошувати тендер не потрібно було, адже сума проєкту не перевищувала 49 тис. грн. Результатом роботи нової системи в управлінні задоволені, тож такі LED-смужки надалі встановлюватимуть при капітальному ремонті вулиць та заміні світлофорних об’єктів».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН