Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери три тижні допомагали евакуювати мешканців сіл на Херсонщині

В ефірі всеукраїнського телемарафону очільник “Благодійного фонду – Українці переможуть!” розповів, як волонтери три тижні поспіль проводили евакуацію місцевого населення, яке залишилося на лінії вогню в Бериславському районі з окупованих і деокупованих сіл.

Місцеві жителі в селах – Качкарівка, Милове, Дудчани постійно були під обстрілами, тому ми всі радили їм виїжджати , всіляко їм допомагаючи. Ми ретельно планували наші дії, угоджували з військовими, з обласною військовою адмністрацією, за що велика вдячність, аби швидко вивезти людей з цих небезпечних територій.

Велика подяка мужнім волонтерам, нашим землякам, які, ризикуючи своїм життям, сідали за кермо і допомагали людям з евакуацією. Іноді час між обстрілами був всього 4 хвилини, але нам вдавалося забрати людей. Був випадок, коли ми 4 години чекали, допоки військові зможуть підвезти місцевих і пересадити в наш бус-бойовий кінь, яким ми з початку війни розвозимо гуманітарку і евакуюємо людей.

Місяць тому була визволена північна частина села Дудчани, а з південної люди виходили самі, у свій спосіб домовляючись з російськими військовими, перебираючись через зруйнований міст, де впали дві БТРки російських військових. Люди, ризикуючи, виривались з окупації, бо ворог був несамовитий від люті, що його гонять, а тому прифронтові села постійно тримав під страхом під обстрілів.

Це наш фронт, це наш маленький внесо в велику перемогу. Сьогодні Херсонщина у центрі уваги світу. Генеральний штаб ЗСУ офіційно повідомив, що лише 9 листопада звільнено 12 населених пунктів, а значить – нові села правобережжя потрапляють на лінію вогню і у наших волонтерів Благодіного фонду “Українці переможуть!” чимало роботи попереду, а це – врятовані життя наших земляків!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН