Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад три сотні дітей евакуювали з населених пунктів під обстрілами

російська армія посилила обстріли деокупованих населених пунктів Херсонщини, особливо Білозерської та Дар’ївської громад, прибережних сіл Бериславського району та передмість Херсона. Ворог нищить мирні міста та села з авіації, реактивних систем залпового вогню та іншого виду озброєння. Останніми тижнями армія рф скидає на села керовані авіабомби, є багато руйнувань, люди гинуть у власних домівках. Через складну ситуацію діти не мають змоги навчатися, не можуть вийти на вулицю, вимушені постійно жити у підвалах та перебувають у стресовому стані.

Поліція спільно з волонтерами та представниками Херсонської обласної військової адміністрації проводять евакуаційні заходи з небезпечних районів. Для цього обходять кожен будинок в обстрілюваних ворогом населених пунктах, розмовляють з батьками та переконують родини виїжджати якомога швидше подалі від місць, де не вщухають обстріли.
Станом на кінець квітня спеціальні евакуаційні групи вивезли із небезпечних зон 366 дітей. Щойно припинялися обстріли, сім’ї з дітьми вивозили у броньованих автомобілях, на малечу одягали спеціальні помаранчеві бронежилети та каски. Діяли швидко та злагоджено, адже була дорога кожна хвилина тимчасового затишшя, – зазначає учасник евакуаційної групи, начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов. – Найбільше евакуйованих з Херсонського району – 137 дітей, з Бериславського району ми вивезли 131 дитину, 69 – з передмість Херсона, які щогодини потерпають від ворожих обстрілів з лівого берега Дніпра, 29 дітей – з двох сіл Каховського району.

В обстрілюваних російською армією населених пунктах все ще залишаються чимало сімей з дітками. З ними продовжується робота, дорослих переконують евакуюватися у безпечні місця та не наражати своїх дітей на небезпеку.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН